[ad_1]
یکی از انواع کتلت و شامی که تو ماه رمضان فراوان طرفدار داره، شامی لپه یا شامی پوک هستش. در این مطلب طرز تهیه شامی لپه خوش مزه و لذیذ دنبال با کلیه نکات مهم پخت رو براتون مهیا کردیم. یه غذای متنوع و خوشمزه که امیدواریم صحیح کنید و از اون خوشی ببرید. شامی لپه در واقع یک نوع نزد غذاست، اما در ایران، مردم اون را به نام یک غذای اصلی سرو می کنند. شامی انواع مختلفی دارد که بسته به مواد اون، با هم متفاوت می باشند.
شامی لپه رشتی پای پابرجا سفره های افطار گیلانی هاست و معمولا گیلانی ها این شامی رو دنبال سبزی خوردن و پنیر میخورن. در قسمت آموزش آشپزی پونل با طرز تهیه شامی پوک دنبال ما باشید.
پیاز | ۱ عدد |
گوشت گوسفند بدون رگ و ریشه و چربی | ۴۰۰ گرم |
زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه | یه میزان دلخواه |
لپه خیس شده | ۱ لیوان |
سیب زمینی | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
زعفرون دم کشیده | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز در شکل تمایل | به میزان دلخواه |
مهیا سازی: | |
تاریخ پخت: | |
مجموع تاریخ پخت: |
طرز تهیه شامی لپه رشتی
یک پیاز عظیم رو نگینی خورد کنید تو قابلمه روغن بریزید و سرخش کنید. سپس حدود ۴٠٠ گرم گوشت رو هم اضافه کنید و تفت بدید.
زردچوبه ،فلفل قرمز و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید کمی تفت بدید.
آب در حدودی که یک طناب انگشت بالاتر از گوشت قرار بگیره اضافه کنید و اجازه بدید گوشت بپزه و آبش خشک بشه.
یک لیوان لپه رو که یک ساعت خیس کردید و بگذارید بپزه و تقریباً حدود دو قاشق آبش بمونه. یعنی فراوان خشک نشه لپه ها.
یک عدد سیب زمینی رو هم بپزید و رنده کنید.
زمانی گوشت و لپه سرد شد، درون غذا ساز بریزید و یا چرخشون کنید.
دو تا تخم مرغ و محلول زعفرون و سیب زمینی ها را اضافه کنید ورز بدید. حتماً حدود یک ساعت درون یخچال مواد رو استراحت بدید.
سپس یک مقدار از مواد شامی پوک را برداید گرد کنید و فشرده کنید تا صاف بشه و وسطش یه سوراخ ساختن کنید و توی روغن داغ قرمز کنید.
نوش جان.
نکات مهم تهیه شامی لپه ماه رمضان
• لپه و گوشت رو حتماً جدا بپزید.
• حتماً یک ساعت مواد رو استراحت بدید که به دستتون نچسبه،
• حرارت روغن نباید فراوان باشد تا مغز شامی ناپخته بماند و روی اون قرمز شود یا آنقدر کم باشد و شامی روغن را جاذبه کند که وا برود حرارت باید در حد متوسط باشد .
• آب لپه ی جوشیده را دور بریزید تا نفخ لپه از بین برود.
• مقدار لپه زمانی زیادتر از گوشت باشد شامی پوک می شود و نیاز به جوش شیرین ندارد.
• با ریختن آب گوشت باقیمانده از پخت گوشت در مایه شامی پوک مزه ی شامی خوب تر می شود.
• سیب زمینی را با گوشت و لپه چرخ نکنید ، ریز رنده کنید چون با چرخ کردن سیب زمینی لیز می شود.
• بدون سیب زمینی هم می توان شامی خوبی صحیح کرد ولی سیب زمینی چسب بهتری به مایه می دهد.
• به جای لپه می توان از یک دوم لپه و یک دوم نخود خیس کرده استفاده کرد.
• گوشت گوسفند کم چربی خوب تر از گوشت گوساله است چون شامی با گوشت گوساله خشک می شود.
در شکل استفاده از گوشت گوساله ۲ قاشق غذاخوری کره آب کرده در مایه استفاده کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر گوشت گوسفند قطعه ای در دسترس نداشتید و گوشت چرخ کرده مصرف کردید اون را نیز با پیاز چهار قاچ بخار دهید و به همان نظم دوباره چرخ کنید.
پیاز چهار قاچ استفاده شده در شامی را باید دور رها کرد.
• با اضافه کردن گردو و کمی گشنیز و جعفری به نصف مایه شامی پوک می توانید ۲ نوع شامی ( شامی گیلانی ) سر میز خود داشته باشید.
• با گوشت مرغ نیز می توان شامی تهیه کرد ولی حتماً باید ۲ قاشق آب مرغ و کره اضافه کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر روغن شامی کف کند باید اون را عوض کنید. به همین دلیل در ظرف کوچک با گنجایش یک شامی اون را قرمز کنید.
• روغن ظرف قرمز کردنی در حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
• اگر گوشت شامی پوک فراوان باشد ، شامی مزه ی گوشت کوبیده ( آبگوشت ) می گیرد و فراوان پوک نمی شود.
• مزه ی لپه باید به گوشت قطعه باشد.
• از گوشت یا مرغ باقیمانده از غذاها ( اگر سس به خصوصی نداشته باشید ) می توانید در تهیه شامی استفاده کنید.
• در کنار دیس شامی پوک به غیر از دورچین غذا ، می توانید از انواع سبزیجات پخته یا ناپخته همانند ماست ، خیار یا اسفناج ، دنبال با سبزی خوردن و ترشی استفاده کنید.
[ad_2]